Katarina Persson styr
Westans flöden

Från södra Lappland till Mälardalen rullar närmare 200 bilar för Westan och Reaxcers räkning som årligen transporterar åtta miljoner kubik rundvirke. För att leveranserna ska komma fram i tid och kunderna vara nöjda behöver jobbet vara effektivt. Den som ska säkerställa det heter Katarina Persson och är ny produktionsledare på Westan.

Ny produktions­ledare på Westan

Westan har alltid haft en produktionsledare men i och med bolagets utveckling har Westan sett behovet av en heltidstjänst. Från 1 september är Katarina Persson Westans nya produktionsledare.

– Mitt ansvar är att hålla koll på alla bilars placering och att arbeta strategiskt för att få rätt bil till rätt plats vid rätt tillfälle, säger Katarina Persson.

För att analysera alla flöden i realtid behövs ett helikopterperspektiv. Alltså att någon ser hela Westans verksamhet och kan fördela arbetet mellan olika distrikt på ett effektivt sätt. Här har Katarina Persson en fördel av att tidigare har arbetat som transportledare och har god koll på vad den dagliga verksamheten handlar om.

– Det är ett stort område vi verkar i så här gäller det att vara smart. Om vi till exempel har en trång sektor någonstans så behöver jag hitta lösningar som gör att bilar från distrikt där vi har överkapacitet kan bidra. På så sätt får vi till bra flöden där de verkligen behövs, säger Katarina Persson.

Som produktionsledare har Katarina Persson ännu inte blivit helt varm i kläderna utan började sin nya tjänst den 1 september.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att få komma igång på riktigt. Jag gillar att lösa problem, det var faktiskt så jag hamnade inom just logistik, säger Katarina Persson.

Katarina Persson är utbildad inom logistik- och transportinformatik i Karlshamn. Hon kommer senast från tjänsten som transportledare hos Westan med ansvar för Hälsingland och Härjedalen. 

Katarina Persson

Är du intresserad och vill veta mer?

Ring och prata med vår produktionsledare Katarina Persson